Waar bestel je goedkoop boeken online?

De meeste succesvolle zakenmensen lezen regelmatig een boek. Bill Gates staat in de top 5 van de rijkste mensen ter wereld, en leest gemiddeld 3 boeken per week! Wat dit met elkaar te maken heeft, kun je hier lezen!

Op zoek naar goedkope boeken?

Het e-book is hard bezig het papieren boek te vervangen. Maar voor de echte, hardcore lezer gaat er toch niets boven het lezen van een ouderwetse hardtop of paperback.  

Gratis e-boeken 

Op het internet worden duizenden gratis e-books aangeboden. Dit kan zijn omdat de auteursrechten zijn verlopen, of omdat enthousiaste schrijvers die geen drukkerij kunnen vinden hun eigen boeken online plaatsen. Er zijn heel veel aanbieders die een online-bibliotheek hebben opgezet waarbij je gratis online boeken kunt lezen of downloaden. 

In plaats van een korte samenvatting op de achterkant van het boek kun je op de site review lezen van het boek in kwestie. 

Goedkope boeken kopen online

Heel vaak vind je op sites zoals bol.com of lokale websites aanbiedingen van gratis af te halen boeken, omdat iemand aan het opruimen is. Ook in de kringloopwinkels worden miljoenen boeken voor een prikkie verkocht. Bekijk de online webshop reviews om te zien welke online webshops boeken verkopen. 

Leren lezen

In Nederland leren de kinderen lezen vanaf groep 3, rond hun zesde jaar. Aangezien naar school gaan verplicht is, zou je ervan uit kunnen gaan dat alle kinderen dus kunnen lezen. Dit is niet het geval. Ongeveer 10% van de Nederlanders die hier naar het lager onderwijs zijn gegaan, zijn niet in staat een simpel krantenartikel te lezen. 

Lees tip:  Uitgeverij Kluitman verwerft rechten jeugdboek van overlevende Schindler’s List

Volgens UNESCO is meer dan 20% van de wereldbevolking analfabeet. Hiervan woont 2 procent in de westerse wereld, en ongeveer 80% van alle analfabeten zijn vrouw. 

Waarom is lezen zo belangrijk? 

Lezen van boeken is niet alleen een leuke vorm van tijdverdrijf, maar draagt ook bij aan de persoonlijke ontwikkeling. Mensen die veel lezen, hebben vaak een sprong voor op mensen die niet zoveel lezen. Het lezen van boeken is een van de beste manieren om kennis op te doen. Wanneer je aan het lezen bent stimuleert dit de hersenen op verschillende fronten. Je voorstellingsvermogen wordt getriggerd, je inlevingsvermogen, en het is een uitstekende geheugentraining. 

Bekende mensen die veel lezen

Bill Gates leest zo’n 10-12 boeken per maand. Hij is een van de rijkste en meest machtige mensen op Aarde. Facebooks Mark Zuckerberg en Elon Musk (uitvinder van PayPal, Tesla en SpaceX) lezen beiden minimaal één boek per week, en van de topbelegger Warren Buffett is bekend dat hij minimaal 500 pagina’s per dag leest. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *