Barsten, de nieuwe roman van bestsellerauteur Marlies Allewijn verschijnt deze week bij uitgeverij Pepper Books

ALKMAAR – Deze week verschijnt bij uitgeverij Pepper Books de nieuwe roman van Marlies Allewijn: Barsten. De aangrijpende roman geeft een prachtig tijdsbeeld van zowel het verstikkende dorpse als het roerige stadse leven van de jaren 60. Eerder verschenen van Allewijn bij Pepper Books Ze was 16 en De meid. 

Quotes over Barsten
‘De gedachten en gevoelswereld van Sari worden heel indringend weergegeven en daardoor zit je helemaal in het verhaal. Het boek heeft me geraakt en deed me beseffen dat we gelukkig zijn in deze tijd te leven en niet toen!’ – Boekhandelaar Margreet de Haan van Boekhandel ’t Spui

‘Marlies geeft een stem aan vrouwen die ongelijkwaardig worden behandeld, onrecht dat leidt tot barsten in het leven van de hoofdpersoon.’ – Boekhandelaar Anthoni Fierloos van de boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin 

Fragment Barsten

BARSTEN
Sari groeit op in de jaren zestig in een conservatief Zeeuws kustdorpje. Wanneer ze op haar zeventiende onbedoeld zwanger raakt, wordt ze gedwongen om afstand te doen van haar kind. Iedereen doet alsof er niets gebeurd is, maar voor Sari wordt de situatie steeds ondraaglijker. Ze komt in opstand tegen haar autoritaire vader, haar volgzame moeder en zus, en de strenge regels en tradities. Ze vertrekt naar het roerige Amsterdam, waar jongeren zich afzetten, studenten actievoeren en de Dolle Mina’s opkomen voor vrouwenrechten. Lukt het haar om haar plek te vinden in een wereld die zo verschilt van alles wat ze gewend is?

MARLIES ALLEWIJN
Marlies Allewijn groeide op in Zeeland en woont nu in Amsterdam. In 2012 verscheen haar (semi-)autobiografische debuut SchEef. Daarna volgden Ze was 16 (2016) en De meid (2018). Er wordt momenteel gewerkt aan een korte film, gebaseerd op haar bestseller Ze was 16. Met haar boek De meid werd ze genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs en Allewijn is ook de schrijver van het geschenk voor de Week van het Zeeuwse Boek 2019. 

Barsten | Marlies Allewijn | € 19,99 | 384 pagina’s | verschijnt op 1 mei | Pepper Books | isbn 978 90 206 0886 1

Lees tip:  5 tips voor een succesvol boekomslag ontwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *