tips boekomslag ontwerp

5 tips voor een succesvol boekomslag ontwerp

Ben je momenteel bezig met het schrijven van een boek? In dat geval is het verstandig om voorzichtig alvast na te denken over het ontwerp van de boekomslag. Mensen die je boek niet kennen en deze zien liggen in boekhandel, moeten zich direct aangetrokken voelen tot de titel van het boek of het ontwerp van de boekomslag. Reden genoeg om hier voldoende tijd aan te besteden.

Tip 1: gebruik passende kleuren

Afhankelijk van het onderwerp van je boek, kun je naar geschikte kleuren zoeken. Gaat het boek over de liefde? Kies in dat geval voor een rode boekomslag. Schrijf je een non-fictie boek over een zakelijk onderwerp? Ga in dat geval voor blauw of bijvoorbeeld wit als kleur voor de omslag.

Tip 2: zorg voor een pakkende samenvatting

Wanneer iemand zich aangetrokken voelt tot de titel van je boek of de omslag hiervan, zal deze zeer waarschijnlijk naar de samenvatting op de achterzijde kijken. Zorg dat de samenvatting krachtig is en iemand direct verleidt het boek te gaan lezen.

Tip 3: wees creatief in het ontwerp

Zorg niet alleen voor de juiste combinatie van kleuren. Laat ook je creativiteit zien in het ontwerp van de boekomslag. Kies bijvoorbeeld voor een fraaie illustratie, of voeg een uniek teken toe aan de kaft.

Tip 4: maak gebruik van een speciale afwerking

Ook in de afwerking van een boekomslag heb je de keuze uit verschillende opties. Kies bijvoorbeeld voor een reliëf in de boekomslag, voorzie de boekomslag van een extra laklaag om deze te laten glimmen, enzovoorts.

Lees tip:  Schaakmat: Hoe lezen je kan helpen winnen met dammen

Tip 5: schakel een bureau in voor hulp

Vind je het lastig om zelf een boekomslag te maken? Schakel in dat geval de hulp in van een professioneel design bureau. Zij kunnen je helpen om tot een passend boekomslag ontwerp te komen. Een boekomslag laten ontwerpen hoeft helemaal niet duur te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *