Tips om een beter boek te schrijven

 

Het schrijven van een boek is geen kwestie van achter de computer gaan zitten en plotseling beginnen met typen. Tenminste, dat is mogelijk, maar het is dan de vraag of je daadwerkelijk dat verhaal op papier krijgt waar je op hoopt. Het beste verhaal vergt vaak wat extra inspiratie, de juiste omgeving en wat extra werk. Hieronder lees je enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Ga voor het beste verhaal

  1. Zorg dat je eerst duidelijk hebt welk type boek je gaat schrijven. Is het non-fictie, fictie, een kinderboek, een biografie of misschien een gedicht. Zelf een boek schrijven vergt veel duidelijkheid, zodat je precies weet wat de doelstelling van het boek zal zijn.
  2. Vóór je begint met schrijven is het belangrijk om exact te weten wat je wilt gaan vertellen. Maak daarom eerst een goede brainstorm en een conceptlijn van je boek. Zo krijg je een overzicht van hoofdstukken voor je boek op een rij. Per hoofdstuk in je boek kun je ook een concept maken.
  3. Verdiep je in de lezer. Bepaal daarom wie de doelgroep van het boek zal zijn. Waar je op dient te letten bij de doelgroep is de verhaallijn, het taalgebruik en de inhoud. Een boek dat beter aansluit bij de doelgroep zal eerder een succes worden.
  4. Kies duidelijk welke taken je zelf uitvoert en welke taken je overlaat aan iemand anders. Zo kun je zelf het verhaal schrijven, maar kun je het drukken en het uitgeven van je boek beter aan iemand anders overlaten.
  5. Vergeet Google niet te gebruiken. ‘Google is je vriend’. Die uitspraak heb je vast al vaker gehoord. Dat is ook zo wanneer je een boek aan het schrijven bent. Weet je even niet hoe je de spelling van een bepaald woord doet of kun je niet op een synoniem komen voor een bepaald woord? Google het dan gewoon even en binnen een paar tellen heb je het gevonden.

 

 

 

BewarenBewaren

Post Author: ifonhof